Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sagan om "Prinsen" som var oändligt charmig...?


Klart som kristall

Han kom för att hämta kristallkronas prisma.
Han köpte två lampor som fanns efter mor.
Och handlöst jag föll för hans vackra carisma.
Så tog han mitt hjärta, och sedan han for..

Sen bjöd han mig hem för att titta på taken
hur lamporna lyste med levande ljus.
Jag nöp mig i armen Och ja, jag var vaken.
Hans ögon var varma och fulla av bus.

Då började för oss den vackraste saga.
Han gav mig sin dörrnyckel i en bukett.
De godaste rätter han magiskt kan laga.
Han charmar och lockar på alla de sätt.

Det underbart är att vi halvsambo blivit.
En flytande stuga med segel - Ett Slott.
Mitt hjärta har svämmat var gång som vi klivit
ombord här tillsammans för allt är så gott.

Ja tänk att mitt liv så totalt plötsligt vände.
Jag hade gett upp men så blev det såhär.
Min livsvän, jag älskar Dig helt utan ände.
Ja Du är min lycka.
Jag har dig så kär!

Var dag i mitt hjärta du öppnar en port.
En ny som jag ej visste fanns.
Och det har du sedan vi först möttes gjort
Vid blick under lång ögonfrans.

Vem trodde att jag skulle våga ta klivet?
En flytt från min hemstad
- En särskild process.
Så blev det en dag. Ja, ett nytt steg i livet.
Vi bar våra bohag till samma adress

Snart började sagan att sakta förfalla.
Han knycklade samman allt jag ville ge.
Så elaka ord som han kunde mig kalla
Sen krävde han MIG att om ursäkten be.

Hans ursinne väcktes av inget och allt.
Kanhända jag använt fel ord.
Och så många gånger jag gråtande rusat
från hemmet,
och känt mig mest ensam på jord.

I mitt hjärta finns det en gyllene sal.
Där bodde han under en tid.
I kärlek och omsorg och innerlighet.
En plats för gemenskap och frid.

Men mannen med fagra xykromosomer
Nu ensam ska vandra
med lögnaktig trut.
Han köpte Viagra och Näckenkondomer,
och svek mig med andra
Så nu är det slut!




Fri vers av Pulsatilla
Läst 103 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-26 16:34



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
En hel roman ju. Bra rim.

2022-12-31

  Månfare VIP
Så tråkigt att se att detta förekommer så ofta, alltför ofta!
2022-12-30

  Larz Gustafsson VIP
Du KAN verkligen rimma. Tyvärr sällsynt numera.
2022-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Pulsatilla
Pulsatilla