Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lämna mig inte


Tusentvå sätt att leva, men ett enda sätt att dö

ändlösheten stirrar från ravin
hämtad ur sin egenbild
nedbrunnen och svärtad stearin
är evigheten förspilld

jag har ditt hjärta inuti
känner pulsen slå bredvid
hur längtan vill slå sig fri
öm, kärleksfull och blid

har levt på tusen olika sätt
vandrat på miljoner leder
hittade aldrig riktigt rätt
bakom en förstörande heder

förvirrat mig ut i en främmande värld
sprungit vilse på ödsliga torg
bränt ned min själ i en härd
och älskat hett under sorg

förlorat mina vingar när jag flög
önskat hunger när vi bröt bröd
lärt tusentvå sätt att leva hög
men ett enda sätt att vara död.





Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-12-27 23:01



Bookmark and Share


  Svartsilver
väldigt vackert på rim.
Din dikt lämnar mig med
tusen tankar.
2015-12-30

    ej medlem längre
Suveränt!
2015-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé