Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det var en gång en tomte som hade blivit förtrollad till en häst... Här fortskrider vår stafettskrivna adventskalender i 2 x 24 delar. Missa inte morgonens drömLucka 21 hos Skrot & Korn : http://www.poeter.se/Medlem?author_id=45530


HÄSTEN PÅ SKRIDSKOR [vakLucka 20 : med i]

 

 





Tomten mediterade.

För första gången i sitt långa lilla liv mediterade tomten och kände hur varenda lucka i hela kalendern öppnade sig på en och samma gång. Nu var han många hundra år och bara tre, kanske snarare tjugofyra år.

Aldrig hade tomten trott att han kunde vara såväl riddare och häst som slottsherre, stalledräng och älskare av hovdamer, dessutom uppdiktarnarr och konståkarkung. Men det funkade sålänge som man spände av alla tankar på att det inte funkade.

I sin ständigt ofullbordade frånvaro hade tomten till sist blivit fullkomligt närvarande.

Saffransslukaren fanns visserligen kvar i hans inre korridorer, men nu visste tomten hur han titt som tätt kunde omvandla monstret till en vanlig snäll, pepparkaksbrun moster.

Då dröjde det inte många sekunder förrän hon hittade in i hans havrespilta, klädde om den till sin granrisgrotta och spikade upp några änglar på dess smutsiga väggar.

Nu somnade inte tomten igen.

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-20 20:35



Bookmark and Share


  cilax VIP
har det verkligen hänt? Du skriver så övertygande
2013-12-21

  Nanna X
fast havrespiltan existerar väl ändå i en inre verklighet? hm...
2013-12-20

  Nanna X
minsann, hon kom verkligen dit? jag trodde ett tag att mostern skulle föröka sig genom delning tills hela isen var uppfylld av småmostrar i olika former och färger...
2013-12-20
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP