Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Amsagor




Berätta sagan om er kamp
En fabel fin att fostra fanatism
Från leden hörs stöveltramp
Samma bokstavstrogna analfabetism


Kom förvräng nu vad jag sagt
Kom och lägg andras ord uti min mun
Beprövad metod och belånad makt
Högst för husse skäller hunsad hund


Berätta om hur ni tar er rätt
Att hata hederligt och hota hedervärt
Bortskämda barns syn och sätt
Där eget våld och vapen hålls så kärt


Hembesök och hänga ut
Stormtrupp på statligt sanktionerad scen
Går nu sagan mot sitt slut
Eller ska den skrivas om och skrivas ren







Bunden vers av sundino
Läst 234 gånger
Publicerad 2013-12-24 01:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sundino