Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1628





Ta skydd, han kommer
Att hämta barn till tuktens hus
Hellre gators svält och smuts
Än sy segel i skrymslens skrala ljus


Giv skatt till skuld
Mer ekträ att bygga större skepp
Av byggarens bestick
Belånade drömmar i bankirers grepp


Drar du kärran
Att i gränder samla andras träck
Straffrätt på pränt
Ditt liv utmätt står där i bläck


Vana händer vinklar
Så stommen finner formen
Ett lejon gudasänt
Att nacka den katolska ormen


Gå du med skammen
Om axlar tung en kedjesten
För dina oäktingar
För skörlevnad och särade ben


Driv tross i gångspel
Upp alle män till mastens topp
Svensk lösen skjut
Sjunker till grav allt bortom hopp










Bunden vers av sundino
Läst 216 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-31 01:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sundino