Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blommorna som inte bara talar blomsterspråk

 

En doft av grön spirande vår
en bortglömd sommar som dog
eller en bedövad vinter
vilket som

Dom har i alla fall flyttat in på eget bevåg-
utan jultrams eller andra ursäkter

Dom vet allt om ärrad ensamhet och
bortträngd gråt

Vi sitter idogt och tappert hukande
med pannorna mot varandra -

Stirrar väx och liv i oss

Den här förbannade intevintern
ska vi försöka övervintra ändå

Bara hyacinterna och 
så någon- som jag




Prosa av Carola Zettergren
Läst 448 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-01-02 01:13



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
det är
inte så bara


2014-01-05

  ULJO
Väl fångat och förmedlat
2014-01-03

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Fina vemodiga rader...
2014-01-02

  Lars Hedlin
Bra förmedlat !
2014-01-02

    ej medlem längre
Det finns alltid en vår i sikte och en annalkande vinter. Men som jag själv sade vid något tillfälle mitt i sommaren till en vän: Det värmer med sommaren även mitt i vintern.

Fint förmedlad är din poesi.
2014-01-02

  Per Teofilusson
fullt begriplig, varenda rad!
2014-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren