Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att tycka om mig!

En tid närmre
ännu dagar förbrukade
två kärlekar senare
och tusen hjärtan stukade

kraften möter
slagna av vinterregn
vyer breder dimmor
över död kuperad terräng

sitter ensam
vid ett öde köksbord
leker med blicken
och drömmer med ord

lovar dyrt
att finna dig åter
säga mitt förlåt
och visa att jag gråter

valde en väg
förlorade mig i tiden
gjorde allting fel
och blev helt förvriden

en dag innan
då tid fyllde trågen
sa gamla året farväl
vi var dagar från regnbågen

sliten och ärrad
av alla ångestfyllda val
sårad och förvirrad
av alla förbannade kval

måste välja
den väg som leder rätt
hitta mig själv i leran
och leva på mitt sätt

jagat länge
efter den jag borde vara
men insåg denna morgon
att jag själv kan svara

älska den bild
som spegeln återger
förstå att det är jag
som på bilden ler








Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 414 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2014-01-02 11:40



Bookmark and Share


  havrelina
Fint, härligt flyt i texten! :)
2014-01-06

  Lindalou
Väldigt vackert skaldat.
2014-01-06

  Minkki VIP
enkelt och rakt av, snyggt skrivet, känns väldigt äkta och berörande att läsa
2014-01-04

  Lärling
Å, vad bra!
2014-01-04

  axveronika
SÅ väl skaldat!
2014-01-04

  Anya VIP
Gripande om det svåra samspelet både med en annan människa men också samspelet med sig själv.
2014-01-03

  Yrre VIP
Vist och klokt detta :D
2014-01-03

  aol
verkligen bra självanalytiskt skrivet,
2014-01-02

  Teresia Ridell
Känslosamt och mycket vackert !
2014-01-02

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Rytm och rim i utsökt samspel...bra slutsats
2014-01-02

  elin1
Vilken härlig! Jag älskar speciellt första stycket.
2014-01-02

    ej medlem längre
Snyggt...
2014-01-02

  elin1
Väldigt fin!
2014-01-02

    ej medlem längre
Helt riktigt är spegeln och jaget det som står utom allt tvivel det viktigaste av allt att finna harmonin i.. Men jag vet att det så svårt.

Bra förmedlat.
2014-01-02

    ej medlem längre
Suveränt bra!
2014-01-02

    ej medlem längre
Mycket bra upplägg där själva innehållet speglas i det uppstyltade styckena ändå rimmar, tänker splittringen.. Berör mitt hjärta gör denna..
2014-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé