Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stadens magi




Det finns en magi hos staden
när mörkret faller,
gatlyktan tänds
och äventyret kanske väntar.

En magi
när morgen är tidig,
trottoaren värms av solen
och larmet sakta börja stiga.

Det finns en magi
i doften
av asfalt som torkar
efter lätt sommarregn.

En puls, en rytm
som dunkar i ditt blod.
Kanske måste man vara uppväxt där
för att känna den,
kanske går den att förvärva.

Staden, en levande organism
av vilken du är en del,
där inget riktigt förutses.
utan allt plötsligt bara händer.




Fri vers av Bo Scharping
Läst 319 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-02 14:11



Bookmark and Share


    Individ #3
Harmoniskt. Väl diktat!
2014-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Bo Scharping
Bo Scharping