Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att aldrig få födas...

Jag är inte född ännu
där jag ligger så vackert
i min patetiska fosterställning

nekad av världen att ingå,
slukad av beståndets varaktiga beslut
att aldrig formas,
aldrig bli hel,

jag är fjärran från komplett,
förbisedd av massan och har
inte rätten att andas den luft
som skänker liv,

borttagen från listan av namn,
nedtryckt och ständigt förlorad
av friheten att finnas,

jag är en yta av ingenting
en flyktig historia i orkanens framfart
och en syndabock som ska smutsa
ned de välbyggda fasaderna,

ingen mening att ta min hand,
utan att inte smittas och riskera
en hel världs avsky

ingen mening att rädda en själ
som aldrig fick födas till ett riktigt liv

ändå ligger du vid min sida
med din hand runt min barm
och kysser mig godnatt,
varje kväll,

så länge som jag kan minnas.




Prosa av Max Poisé
Läst 235 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-01-07 08:04



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
"...en yta av ingenting"...kan det bli bättre !...
2014-03-06

  ResenärGenomLivet VIP
Även en som känner sej mindre värd kan vara älskad...en förundrad känsla som avslutning på dikten, som ändock ger funderingar...
2014-01-17

  Rise Little One
Hård självkritik mot diktarjag ...
2014-01-07

    ej medlem längre
SNYGGT!
2014-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé