Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Venedig



Jag förknippar ibland Venedig
med döden,
men en död fylld av värdighet
och skönhet.

De gamla palatsen lutar sig
tungt mot varandra
och sjunker långsamt
och försiktigt ned
i kanalen.

Skulpturerna vittrar bort
och luften är fylld
av sötaktig förruttnelse.

Bort svinner minnena
från fjärran tider
då Medelhavets öde
länkades av stadens styrelse.

Det är bara bakom
de ogripbara karnevalsmaskerna
hon är sig själv
den gamla handelsdrottningen
vid Adrias kust.




Fri vers av Bo Scharping
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-01-08 12:39



Bookmark and Share


    jesse james
Igenkännande/jj
2014-07-28

    jesse james
Igenkännande/jj
2014-07-28

  S.A.I. Steve Lando VIP
Venezia - världens mest levande stad, ständigt i rörelse, ned i dyn:)
2014-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Bo Scharping
Bo Scharping