Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cirque de Suède





En cirkus utan like
Där dompteras stora slöa djur
Se bakom tältfliken
Vad sker där dolt i vagn och bur


Alla bollarna i luften
En synvilla för din inträdespeng
Karriärkåta clowner
Halkar omkring i direktörens säng


Högt svävar akrobaten
Med skyddsnät inunder på slaka linan
Till spektakel en krabat
Vrider sig lealös och applåderas för pinan


Spotlight på manegen
Vad ryms för trix i västens foder
Freaks i grotesk kortege
Krympling kramar skäggig moder


Dvärgen på styltor
Höjer sig själv till en på miljonen
I kejsarens nya paltor
Sitter tiggaren så trygg på tronen










Bunden vers av sundino
Läst 248 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-01-10 12:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sundino