Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min magiska värld


Och igen är det så
massor att göra
massor att tänka på
jobb,
familj,
vänner,
städa,
fixa,
äta,
sova...
Jag vill ju bara krypa in i min magiska värld
gå i pyjamas
läsa böcker
titta ut genom fönster må
bra
ha det varmt och skönt.
Att bara få drömma mig bort
och läsa eller skriva
gör mig så lycklig.
I sagor kan jag bli
den starkaste,
modigaste
känsligaste
det uppskattas inte så i verkligheten
alla tycker att jag är okänslig
för jag säger vad jag menar
luktar du säger jag
ljuger du säger jag
och det är jag som är elak?
Nä då får du bli vän med de som ler
snällt
och
är tysta.
Jag kan ju välja själv att sluta läsa
då det börjar kännas obehagligt
i verkligheten är jag så ivrig
att gå framåt att jag
kan skada mig.
I mina dikter återupplever jag saker och ting
som gör ont
då blir de mycket mildare och snällare
fina saker blir ännu finare
och min glädje blir större
underbart att bara vara
underbart att kunna
läsa och skriva...




Fri vers (Fri form) av Destino
Läst 290 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-01-14 20:08



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
det är i den magiska världen du skall leva, det är så det skall vara, du är värd det. Bra skrivet, är det med.
2014-01-21

  Lars Hedlin
Starkt avskalat nära...kram
2014-01-15

  Rozsi.kovacs

En Naken o skör sanning av dina
välbehövda behov,som ska få plats
o ge dig lugn o ro. Fin text
2014-01-15

  Rise Little One
Precis så som jag brukar tänka men få inte ut i ord...
2014-01-14

    ej medlem längre
En alldeles underbar dikt.

2014-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Destino
Destino