Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här strosade vi omkring i många timmar och bara njöt flera gånger. Egen bild.


Gamla staden i Jerusalem.


Det ligger en magi i luften över Gamla staden i Jerusalem som inte finns någon annanstans i världen. Kanske beror det på de mäktiga stenmurarnas och antika byggnadernas ärorika historia, eller den andliga atmosfären som omger platserna. Jerusalems förtrollande kraft kan också komma från dess färgrika marknader och smala gränder, eller från stadens dynamiska historia – en historia sammanflätad utav krig och fred, kärlek och hat, förstörelse och återuppståndelse.

http://www.goisrael.se/Tourism_Swe/Articles/places%20and%20geographic%20regions/Sidor/The%20old%20city%20of%20Jerusalem.aspx

http://www.itraveljerusalem.com/old-city/


Plötsligen i all handel hamnar vi

på Via Dolorosa "smärtans väg"

och "Simoni - Cyrenaeo":s port,

han som tvingades bära Jesu kors

på sin väg från Pilatus palats

och till huvudskalleplatsen.


Åter brast mitt hjärta

inför minnet av allt det

Jesus Kristus fick utstå

för att rädda mig


och alla dem

som väljer

att ta emot

Honom i tro


Ännu idag

om någon hör

hans röst

och öppnar dörren


skall Han ingå och

äta med honom

och Han med dig


Uppenbarelseboken




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-01-18 10:14



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Kommer ihåg när jag själv gick där...minnen som sitter kvar...
2014-01-21

  Eva Helene VIP
Gripande, fint!
2014-01-20

    ej medlem längre
Var dag är plats för eftertanke å förundran i det heliga landet!
2014-01-18

  walborg
Ljuvligt att se och höra orden
2014-01-18

  bittemi VIP
Så fint du skriver och så generöst du delar med dej av dina stora upplevelser från resan!
2014-01-18

  Seglaren
"Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was erzählen"
Tyskt talesätt: "När någon en resa gör, så kan han något berätta"
2014-01-18

  Eva Langrath VIP
Fina ord om en stor upplevelse.
2014-01-18

    ej medlem längre
Fin text!
2014-01-18

  louisegirl
Så fint skrivit!
2014-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP