Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårskrik

Balladerna briljerar
till knäpptyst vinterljus
iskristallerna är osynliga
kring frostens ackord
smältvattnet rinner
över otrampad terräng
gryningsstundens poesi
smeker minnenas vård

Vårskrik över nejden
till nykomna vingslag
en stilren seglats
väcker gryninens ljus
glädjefyllda skrik
till årstidens ära
välkomnande scenario
vid morgonens rus

Porlande vattendrag
ett band av silver
landskapets bildbevis
av årstidens kliv
vindbyar som leker
tafatt på vida ängar
naturens vårskrik
ger aningar av liv

Knoppar som brister
och visar sin glädje
avtrycket i stunden
en efterlängtad sång
atmosfären i tiden
ger tonen harmoni
ett vårens skrik
vid gryningens gång




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 500 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-01-19 21:16



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Vilken vacker påminnelse om hur underbart det kan vara!
2014-01-25

  ResenärGenomLivet VIP
Åh...ord som får mej att längta...så fint...
2014-01-21

  Marianne Räf
En inspirerande text, snyggt ordflöde.
2014-01-21

    Mia Sedvall
Åh vill ha vår!
Tack för beskrivningen:-)
2014-01-21

  Anya VIP
Du får mig att längta!
2014-01-20

  Siggesdotter
Snyggt skaldat om naturens längtan precis som vår :-)
2014-01-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
Som en
vårbäck
käck rinner
Din text som
en sång gång
på gång!
2014-01-20

  Angel of love
Längtansfullt och ljuvligt.
2014-01-20

  Eva Helene VIP
Snart är vi där - tack för att du ger en försmak!
2014-01-20

    ej medlem längre
din vackra text väcker vårkänslor..
2014-01-20

  Palett
Din vackra text väcker längtan till våren.
2014-01-19

    ej medlem längre
Härligt och längtansfullt skrivet med briljanta rim occh sköna ordval
2014-01-19

  Carina Bendix
Fint förmedlat om denna härliga årstid. :)
2014-01-19

    ej medlem längre
ÅH! Ja, våren! längtar våren som bara den!
2014-01-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO