Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nattliga flöden ...


I skuggornas tid ...

... Den som råder
alldeles här invid ...

... dröjer natten kvar
lite här och var
även efter det
att gryningen
börjat ta över
mitt inte blott bara
nattliga mörker ...

.... utan så ock
allt det andra
som natten
barmhärtigt omsluter
och från medvetandet
åtminstone delvis förskjuter ...

Vintergatan
är min trognaste tröst
såväl vinter, vår
sommar som höst ...

I all tysthet 
lyser den upp 
den verklighet
vi alla lever i
inklusive mig
med tiotusenden 
strålande stjärneljus ...

Ljusglimtar i natten
av vilka 
jag lapar i mig
så mycket jag kan
så som katten
lapar såväl
grädde som vatten ...

Men skuggorna
växer sig större
dag för dag som går ...

Inte ens Universums alla ljus
dem tillräckligt
förtränga förmår ...

Behöver ditt inre ljus
här hos mig
Det ljus 
som härbärgeras
av den dig
som är ämnad för mig ...

Önskar du vore här
hos mig just nu 
eller åtminstone
att du kom till mig
väldigt snart ...

... innan skuggorna
tagit över allt det ljus
som ännu härbärgeras
inom mig ...

Du fattas mig!




Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-01-20 06:04



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
svårmodig längtan
texten förmedlar en sann
äkta energi som känns igen.
Så svårt att orka vara människa,
alla våra behov avatt bli sedda och älskade
och få ge kärlek tillbaka
till den somvi kan möta
som vi är och växa med,
varandra i samklang och lycka.
2014-01-20

    ej medlem längre
Längtan är vacker
Längtan är sorg
Längtan är underbar
Längtan är tragisk
Längtan är Kärlek

Längtan består

Längtan
2014-01-20

    ej medlem längre
Ensamma mörka nätter.....text som berör, svårt vintertid också när mörkret tar över största delen av dygnet.
Skuggor, både utom och inom är svårt att leva med i längden.
Hoppas det löser sig till det bästa!
2014-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP