Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://psalmboken.blogspot.se/2010/01/vid-gryende-dag.html www.messianictorah.org - 146 × 275 - Sök med bild Bild Goggle Alla dessa kläder var gjorda av vitt linne. Översteprästen hade också dessa ...


Bröstsköldens ädelstenar.


1. Nu är försoningsdagen
kommen för världen all,
fullgjord är hela lagen,
satan har bragts på fall.
Tallösa skaror ilar
hem till sin arvedel,
nu har de funnit vila,
läkdom för sargad själ.
Dig, o Guds Lamm, ske ära,
att du vårt offer blev
och med den stungna handen
skuldbrevet sönderrev,
och utav oss ett evigt
rike av präster gjort.
Bland alla namn på jorden
endast ditt namn är stort.

2. Nu har ock nådastolen
funnit sitt offerblod
och utan nedgång solen
lyser för ond och god.
Bröstsköldens ädelstenar,
de är Guds kärleks tolk.
Blodet till ett förenar
nya förbundets folk.
Dig, o Guds Lamm, ske ära...

3. Kom, du som hjälplös driver
fram på det vida hav.
Golgata kulle giver
vad intet annat gav:
vila för trötta tankar,
läkdom för öppna sår,
fäste för själens ankar,
kärlek som allt förmår!
Dig, o Guds Lamm, ske ära...
Text Henrik Schager 1925


För den intresserade av detta

följ länkarna och Hebreerbrevet

och bed om öppnade ögon

för häri ligger en djup

och stor hemlighet


Arons klädsel och uppgift

i det gamla testamentet

överförd på Jesus Kristus

som vår överstepräst

och förebedjare idag


Överallt i Israel såldes

dessa ädelstenar

uppställda på

en stjärna i ten

påminnande om detta


Stora som förebildades

i tabernaklets tempel

och fullbordad genom

Jesus Kristus i försoningens

mysterium och hemlighet




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 1574 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-01-21 07:10



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tack för en fin text...
2014-01-21

    ej medlem längre
Mycket fint.
2014-01-21

  Ljusletaren
Intressant/ kram
2014-01-21

  louisegirl
Tack!
För dina vackra ord!
Gillar mycket!
2014-01-21

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Tack Bibbi för en intressant text!
2014-01-21

    ej medlem längre
gillas!!
2014-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP