Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara ett av alla liv

Timmar, dagar, veckor, månader och år

livet flyr likt av vargen jagade får

Du dömdes till döden i födelsens stund

din tid blev historiskt sett bara nån sekund

Du lärde dig gå, prata, läsa och skriva

blev av med oskulden i en snödriva

Körde Volvo Amazon runt, runt på stadens torg

spelade tennis och drömde om att bli en ny Björn Borg

Skaffade jobb, gifte dig, fick barn och plikter

försökte förklara livet med patetiska dikter

Drack fredagswhisky och hatade ditt jobb

föraktade chefen som var en jävla snobb

Tröttnade på Mallorca och köpte husbil

såg vackra Sveriges alla asfalterade mil

Barnbarnen kom och du blev pensionär

nu sitter du övergiven på hemmet o svär

Väl framme vid vägs ände

undrar du vad fan som hände?

 

 

 




Fri vers av Berra Bäver
Läst 215 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-24 01:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Berra Bäver
Berra Bäver