Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plastfolien




Lätt snö faller,
kylan har tagit ett grepp
om vår tillvaro.

Vi andas snökristaller
och skottar våra uppfarter.

Den yttre världen
fastklistrad på
plastfolien
vi så noggrant
omsluter våra liv med.

Mitt hjärta så nära
bultande, pulserande,
lika nära som mina minnen
är långt borta.

Jag kastade mig ut,
utan fruktan,
utan skälvan.

Men jag stelnade när
jag upptäckte närheten
där på andra sidan.

I de frusna ögonblicken
gömmer sig nu min värld
bakom plastfilmen.

Jag andas med vidöppen mun
och skottar min uppfart ren från snö.













Fri vers (Fri form) av Peter Boström VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-31 16:51



Bookmark and Share


    häxängel
Lustigt!
I somras när andra frågade hur jag mådde, svarade jag att det är som att jag är i en bubbla av gladpack. Som om det är gladpack mellan mig och omvärlden...

2014-02-01

  Lena Själsöga Keijser
stark är denna bild

berör
gör denna bild
2014-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Peter Boström VIP