Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
över Korasin och Betsaida. Lukas evangelium. Bild Goggle


Jesu verop


Domen väntar dig, Korasin!

Domen väntar dig, Betsaida!


Om Tyrys och Sidon hade fått

hälften så goda chanser som ni,


hade de fallit på knä och tillbett

för länge sedan,


ångrat sig, bättrat sig

och bett om förlåtelse.


På domedagen slipper

de också lindrigare

undan än ni.


Det är inte politiskt korrekt

att tala om dom och straff

idag över bortvändheten och

föraktet mot Gud och hans bud


Jesus skräder inte orden

i sådana sammanhang


som Hans efterföljare

måste vi varna medan

det finns tid att varna


Varför förskjuta Den

som gav sitt liv för

att rädda oss?


Det är en gåta

för mig som jag

inte kan förstå


Var och en som

åkallar Hans Namn

skall räddas säger

Guds eget Ord


Det är tid att

vända om och

vända mot Ljuset


Varför dröjer Du?


Någon väntar på Dig

Vill se ditt ansikte

och höra din röst

säger Höga Visan


Han vill komma in

i ditt hjärta och

hålla måltid...


Så öppna då upp

låt honom slippa

vänta utanför!


"Öppna för mig...

min älskade,

min duva,

min fulländade!


...mitt huvud är fuktigt av dagg,

mina lockar våta av nattens droppar."

Höga Visan 5




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 385 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-01-25 22:26



Bookmark and Share


    maija tuori

Starkt berörande text!
2014-01-29

  Eva Helene VIP
Starkt och engagerat skriver du!
2014-01-26

  louisegirl
Berörande och fint skrivit!
2014-01-26

    ej medlem längre
Mycket berörande text, bra skrivet.
2014-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP