Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
samt för Jonatans seger över filisteerna förutom att Josua bjöd sol och måne här att stå stilla tills segern var vunnen... Inspiration Domareboken samt 1 Samuelsbok. Bild Goggle över Ayalon Valley i Israel.


Plats för Simson och Delila


Sedan jag kom åter från Israel

har jag forskat vidare på internet

och i min bibel och funnit nya

intressanta saker att just här

utspelades Jonatans seger

över filisteerna


och hans bevingade ord -

då han med endast en

vapendragare gick över

gränsen till fiendelägret -


"Herren kan ge seger lika lätt

genom få som genom många"

och segern blev hans...


Samt i denna trakt utspelades också

berättelsen om Simson och Delila

som fängslat mig så långt jag minns

hur Gud begynte om i en bångstyrig

domares liv och gav största segern

i hans död helt oväntat för fienden




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-01-30 07:36



Bookmark and Share


  walborg
TAck Bibbi!!
2014-02-03

  ResenärGenomLivet VIP
Din resa till Israel har verkligen gett dej inspiration...så trevligt att läsa om detta...
2014-01-31

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
En mycket intressant text! Bra skrivet!
2014-01-30

    ej medlem längre
Det är mycket historiska händelser i dessa trakter, säkert intressant för historiker och forskare också.
2014-01-30

    maija tuori

Intressant text Bra skrivet tack !!!
2014-01-30

  louisegirl
Intressant och fin text!
Bra skrivit!
2014-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP