Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från mitt album "En destruktiv utopi" som ni finner på bl.a. Spotify, Itunes och Soundcloud.


Drömfångare

Här har ni arbetsmyran som aldrig bär något
Den galna vargen som ylar glatt i sin rävflock
Humlan som lärde sig flyga med naturen emot sig
Inte ens gravitationen kan hålla ner mig på jorden

Ser allt så jävla klart
med mina rådjursögon
Livet är underbart
trots att allt pekar mot förfång
för mig och mina likar
Men hellre fria än snikna
Så ni kan ta era pikar
och allt fortsätta vara rika

När du gör hönor av dina fjädrar så gör jag drömfångare av mina
och drömmer om mera tid att bida

Låt det regna så att jag kan skölja av mig
Förlåt din ängslan och att du höljer hatet
Vem fan vill trängas med döda och soldater?
Att välfärdsstater svälter barn och säljer vapen är för vanligt

Men det är klart
att man inte kan matcha den tröjan och byxan
Vad ska vännerna tycka?
att det är av vikt är väl uppenbart?

När du gör hönor av dina fjädrar så gör jag drömfångare av mina
och drömmer om mera tid att bida

Du tar något litet och gör det stort
Medans andra vältrar sig i sin egna skit och lort
Lite perspektiv på vår alldeles för rika tillvaro
Den destruktiva utopin får oss att sätta pengar framför människor




Fri vers av The Magpie
Läst 194 gånger
Publicerad 2014-01-31 21:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

The Magpie
The Magpie