Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakåtsträvan

Trampar trött på andras fötter för att komma fram
Står och klemar framför speglar saknar mammas famn
Gräver guld i andras skulder har fått blodad tand
Strävar mot för att råda bot på våra själars kramp

Döda ängar pengar regnar väl någon annanstans
Lycklig helt utan att veta letar svar på allt
Jag klär mig efter väder håller huvudet kallt
Jag tog satts men blev motsatsen till en gestalt

Molnen hopar sig blir snopet när vi googlat allt
Tror ni stora män förstorar vad de tror är sant
Inga sanningar är sanna längre bara trams
Någons framgång är en snara runt en annans hals

Bygg ditt fundament och strunta sen i andras kaos
Är du lugn är stunden inne att bli tokstressad
Prestera mera mera mera ta emot pengar
Köp din lycka köp din anledning att bli älskad

Varenda jävel är väl värd en gnutta relevans
Jorden snurrar ej runt solen utan runt din hand
Du är Gud från och med nu skit i gemene man
Empati har inte tid du måste hinna fram

Liberal så slipper du att ta något ansvar alls
För något annat än din egna jävla ignorans
Fascismen breder ut sig i vårt långa land
Klyftor växer gamla läxor tycks vara bortglömda

Hur kan ni rättfärdiga hetsiga värderingar
Hur ska bakåtsträvan någonsin kunna ta oss fram?




Fri vers av The Magpie
Läst 336 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-25 18:18



Bookmark and Share


  Människa
"Någons framgång är en snara runt en annans hals" - Snyggt!
2014-06-03

  Larz Gustafsson VIP
Jag är uppåtsträvare.
Men ingen människa är gud.
Jesus är Gud. Han och ingen annan.
2014-04-25
  > Nästa text
< Föregående

The Magpie
The Magpie