Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto.


Försmak!

 

 

Snön täcker marken
och himlen är grå.
Mörk är var morgon
och kväll likaså.

Då kommer en försmak
av kommande dar,
när luften är ljum
och marken är bar.

Med färger så klara,
de glittrar och blänker.
Det är ju på vackra
tulpaner jag tänker.

De doftar så ljuvligt
och gott må du tro.
Bara anblicken av dem
får värmen att gro.

En värme som bär mej
igenom det kalla.
Jag väntar på vår,
ja, det gör vi nog alla.

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 395 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2014-02-02 10:55



Bookmark and Share


  maria kide
Ja, nu är den här, den efterlängtade våren
2014-02-17

  Maria T
Vacker bild och dikt om tulpaner
2014-02-09

  anits VIP
Fint skaldat om vårlängtan.
2014-02-06

  Ljusletaren
Fint ordat vännen och fint foto/ kram
2014-02-05

  Olof Lagerhorn VIP
Fint foto och vackra rader om en vår som snart är här!
2014-02-03

  S.A.I. Steve Lando VIP
ja visst är dem, fint!
2014-02-03

    Dan Myrbeck
Ljuvligt!
2014-02-03

  Nina.H
Underbart hur du sätter färg på tillvaron! Tack
2014-02-03

  Anya VIP
Tycker om din försmak.
2014-02-03

  Heikki Hellman
Ditt rim är ganska tröstande. Jag vill inte göra någon nedslagen men vi får ännu före den riktiga våren njuta i fulla drag av soliga härliga vinterdagar. Tulpaner väntar ännu under snödrivor!
2014-02-03

  Chawa VIP
En glad och positiv vårlängtansdikt som värmer och doftar med vackra färgklickar i fina rim!
2014-02-02

    ej medlem längre
Fin vårlängtan.
2014-02-02

    Ken Cassel
Våren ja!
Den längtar vi efter :-))

Kramar
2014-02-02

    ej medlem längre
I smått har vår redan inletts
obemärkligt, men visst är det ljusare,
visst sjunger fåglarna lite annorlunda, visst är det andra kläder i butikerna, visst är det semesterplanering på jobbet...
2014-02-02

    ej medlem längre
Ja, va vi väntar!
2014-02-02

  Eva Helene VIP
Vilken härligt hoppfull dikt! Och dina tulpaner är ju lika fina ser jag som mina som jag köpte igår :)
2014-02-02

  Lars Hedlin
Mycket fint skapat vännen!
2014-02-02

  Bibbi VIP
Väcker längtan.
2014-02-02

  Marianne Räf
Ett aktuellt tema.
Bra rimmat!
2014-02-02

    ej medlem längre
Ja,det gör vi verkligen! Skönt att våren närmar sig.
Så vackert med tulpaner på bordet!
Fint diktat!
2014-02-02

  louisegirl
Så fint skrivit!
Om vårlängtan!
2014-02-02

  LindaBirgitta
Hoppfull text. Väcker min vårlängtan också.
:)
2014-02-02

  Angel of love
Ja nu får den gärna komma.
Varm hoppfull text.
2014-02-02
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP