Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från mitt album "En destruktiv utopi" som ni finner på bl.a. Spotify, Itunes och Soundcloud.


Ambitiös

Jag är född med ett hjärta av stön

Så jävla längesen livet kändes såhär ljuvt
Samma plats men ändå en helg annan värld nu
Mindre besvär nu
Jag har närt mig själv på kärlek och är allt annat än späd nu

Men jag är ödmjuk, aldrig någon "tuggare"
Livet gör mig sjösjuk för med musiken gungar det
Piraten jag har varit han har blivit mycket lugnare
Obstinat och bångstyrig på samma sätt som gubbar e

Varken negativ eller pessimistisk
Ser min tid som mycket mer än business
Men jag säljer den, hellre med vänner i helvetet
än själv i himmelen där ingen är brinnande

Jag är både ambitiös och hängiven
Varje liten sak jag skapt; jag är fan kär i den
Lika bra att brinna i det här livet
Gemene man är kallare än den senaste istiden

Ihärdig
Kalla mig pretentiös
Bli färdig
Det är mitt sätt att dö
Likvärdig
Ingen, ni läggs på hög
Ihärdig
Myrornas kung är krönt

Min själ är för jävla härligt bristfärdig
Full av en bedräglig kärlek
Ännu en destruktiv utopi
Förstör för att väcka liv i min fantasi
Tar ert spenderande
Gör mer av det än vad ni menade när ni konsummerade

Jag är född med ett hjärta av stön

Vadå micbås? Jag har en hel jävla lägenhet
Vad jag har för mig vill jag inte att hela världen vet
Framgång? Jag är mig själv och vad väger mer?
Ni kanske har fans men jag har kvar min värdighet

Din sävlighet den kväver mig
Oärligheten klär dig ej
Odrägligt fejk, du säljer dig
Men sväljer det, för pengar är det ända du har ögon för
Men ingen himmel bryr sig om vad du har haft för karriär
Den vargen klär i fårakläder

Jag fattar inte varför rappare rappar om att dom rappar
Det fattar man väl av att dom rappar?

Trött på en hiphopscen med bara nödrim
Trött på alla obehagliga "Snart är du död"rim
Trött på att man ska tala om hur jävla bra man är
Men man är inte radioaktuell för man är så jävla unik och speciell

Man har vapen
Hatar staten
Men istället för att göra något konstruktivt åt saken
så ställer man sig utanför lagen

Man ska vara sexistisk
Exploatera kvinnor

Eran glorifierade strävan efter utanförskap påverkar ungdomar i minst lika hög grad som misstagen som görs utav vår skenheliga högerregering och riksdag

Jag är född med ett hjärta av stön




Fri vers av The Magpie
Läst 255 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-02-02 21:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

The Magpie
The Magpie