Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fritt flöde inspirerat av det som varit men även av det som är och som kanske kan bli en del av mitt levnadsöde ... *eller någonting annat ...*


Vänskap, kärlek och sorg


Du undrar hur det är
med min kärlekssorg

Tackar som frågar
det är ganska bra
trots den kärlek
som aldrig riktigt var
min tro på kärleken
finns ännu kvar

om än jag saknar
alltför många svar

Nu jag står
här på mitt mentala torg
med min tomma återvunna korg

försöker låta bli
att stänga min
sargade
ännu något lite
förargade
borg

för att kunna
mig förunna
att få vädra ut
allt det som måste få ett slut

Sörjer inte det
jag vet
ändå inte kunnat bli
om än det som sårade
ej helt obemärkt gått mig förbi

Men om du frågar mig igen
mitt svar skulle bli

Jag vågar inte säga nej
om kärleken åter skulle
komma för att möta mig

inte om den kom
med någon som
är som dig

Men du
du är ju bara
min vän
om än
jag för dig känner
mer än vad som
brukligt är mellan vänner

Försiktiga små steg
med varsam hand
så kanske, kanske
vi inte skrämmer bort varann

För det skulle bli en smärtsam sorg
för mig
om jag förlorade en vän som dig

som väcker så många känslor
inom mig
som jag ej trodde längre fanns kvar

känslor som sakta får mig glömma
allt som var men heller aldrig kunnat bli

Vill inte att du ska bli blott ännu ett underbart ögonblick
som sveper mitt liv allt för förgängligt förbi

Stanna kvar hos mig ett litet längre tag till
för jag din vän länge vara vill

Ögonblick passerar oupphörligen förbi
hoppas dock att vårt stannar kvar och förblir ...





©Peter Stjerngrim




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 974 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-03-17 20:33



Bookmark and Share


  Helene Månsson
Så vackert! Hoppas att hon fortfarande är din vän! /Helene
2006-05-01

    fina
denna var så vacker....en sån i inkorgen...o man packar resväskan....kram / mina
2006-03-23

  katastrofromantiker
Jag tycker det här är jättefint!
Men jag håller inte med katta_strof alls om korg-meningen.
Eller så är det kanske bara jag som inte förstår...

Du rimmar utan att det låter rimmigt. Det är bra.
2006-03-21

  K*
"Nu jag står
här på mitt mentala torg
med min tomma återvunna korg" - fantastisk mening bland många andra
2006-03-19

  BlåhäXa
Gud va vackert!/Pia
2006-03-18

  Agnes
Så min vän, jag frågar dig igen: Hur är det med din kärlekssorg? Vilken text! mmm... vilken otrolig förmåga du har att bära så stark innebörd med så enkla ord. Njuter av din lyrik.
2006-03-18

  Agnes
..............(saknar ord)....
2006-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP