Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och gud är inte längre sufflören


När vardagen är en improvisationsteater där tiden suddats ut

Tiden, en sällsynt bristvara i vardagens ekorrhjul

som vi riskerar att fälla

på eget grepp

 

måsten som staplas mot våra samveten;

längtan efter ro och eftertanke, som ljuder i bakhuvudet

och som inga deadlines i världen kan kväva

 

kärleken till livet, försiktigt lindad i bomull,

tycks ha sovmorgon de mest hektiska dagarna,

men behöver sin näring för att växa,

behöver väckas för att frodas

och minnas sin kraft

 

Väntan på lediga dagar som aldrig kommer

för att vardagsmödor kom emellan;

vad vet vi om tid och rum

när några av åren blir utsuddade,

när några av oss uteblir,

för att sysslor kom emellan

 

Vilken av livets akter är det som utspelas?

Arrangören undviker skickligt att publicera något manus;

det är teater utan manuskript

och några av oss är inte längre med;

 

och jag vet att du vet

att sufflörens plats är tom

medan livet sitter på läktaren

 

morgondagen hälsar oss välkomna med famnen full av nya måsten

men en av oss är inte längre med

för sysslor kom emellan

 

arbetet är i skenbar resonans,

tar sin egen väg längs vindlingarna

 

borta är tiden, men ändå här

och våren tittar försiktigt fram och når våra spända ansikten genom molntäckets öppningar,

trots att vardagsmödor kom emellan

 

© Birgitta Wäppling, 4 februari 2014

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 483 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-02-09 09:40



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tycker om den filosofiskt lågmälda försonande tonen i orden
2014-02-15
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP