Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen

Du hörde mig skratta lyckligt
i takt med ditt hjärtas slag
Men du blev rädd för skuggor
för solen som värmde din dag
Och för djupa vatten och otämjda ting

Vi gick vilse
hittar aldrig hem
Nycklar gömda, dörrar stängda
Hjärtats vägar dunkla och förvrängda
En stig genom brinnande dal

Jag har klättrat, väntat
i nattens iskalla öken
under stjärnbeströdda himlar
på horisonten skådat röken
Lyssnat till hur din röst
sakta förs bort av ylande vind

Om vi väntar natten ut det sägs
att vi kan nå till bergets topp
Att där blir allt som återfött
Drömmar, längtan, kärlek, hopp
Men tidens tand biter svagt

Och vi märker stilla
i dagarnas slutna rum
att såren döljs av ett tårfyllt hav
som dränker allt som ursprungligen var
Det som gör oss levande

Hör du hur det ekar? En puls i tusen slag
Skrattet i ditt hjärta
Kärlek till ditt jag




Fri vers av Solai
Läst 371 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-02-15 15:40



Bookmark and Share


  Emma Katharina
Vad fantastiskt vackert..
2014-06-16

  Annie b'larsson VIP
Väldigt fin. Det är inte lätt att rimma så det blir bra men det gör du här. Jag tycker om den; spännande rader och snygga ordvändningar. Good!
2014-03-01

  aol
underbart skaldat vännen,
2014-02-17

    ej medlem längre
En fantastiskt bra skriven och förmedlad text!
2014-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Solai