Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Okänd tysk författare från 1686 inspirerar. Behållit den gamla kärnfulla stavningen med flit. http://www.youtube.com/watch?v=N7voYhRPzD0 Bild Goggle


Nystart


Jesus, låt mig städse börja
I ditt namn allt hvad jag gör,
Att jag måtte framgång spörja
Och så sluta som jag bör.
Kom, o Jesus, blif mig när,
Låt mig blifva der du är!


Alla mina ord och tankar,
Jesus, låt behaga dig;
Laga att jag flitigt samkar
Det som evigt gagnar mig.
Kom, o Jesus, blif mig när,
Låt mig blifva der du är!


Denna lärde jag mig redan

i barndomsåren och i skolan

och idag rann den till i sinnet

efter några kampfyllda dagar


Hur lätt är det inte att fastna

i tankebyggnader som gör mig

och andra olyckliga till sinnet

istället för att börja i Jesu Namn


och låta Jesus bli mig nära samt

förbliva hos Honom och Han hos mig

Han som ständigt står vid min hjärtedörr

och väntar tåligt på att bli insläppt av mig


"Se på mig. Jag står vid dörren och knackar. Om du hör och

öppnar kommer jag in och vill umgås över en god middag.

De som segrar ska få sitta bredvid mig vid hedersbordet,

precis som jag segrade och fick sitta på hedersplatsen

vid min Fars sida. Det är min gåva till segrarna"

Uppenbarelseboken 3:20,21 The message Eugene Peterson





Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 449 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2014-02-17 21:50



Bookmark and Share


  mare VIP
Visdomsord
2014-02-22

  anits VIP
Så fint skrivet.
2014-02-20

  kjell-åke bearfoot VIP
Jag fastnar hela tiden
är jag efterbliven
Men jag tänker mer på framtiden
även om det inte är min egen
Hoppas på bättre tider
för de längst ner
Hoppas det var därför
jag inte fick gå in genom hans dörr
Jag ville inte tillbaks
hoppas jag förstod hans ansats

2014-02-18

  bittemi VIP
Fina, trygga ord
2014-02-18

  Eva Helene VIP
Ett minne från skoltiden, då det var kutym att lära vissa psalmer utantill. Fint!
2014-02-18

  aol
trygg innerlighet,
2014-02-17

  Lynx63 VIP
Styrka, trygghet. KRAM
2014-02-17

  walborg
Så trygga goda ord - innerligt tack
2014-02-17

  ResenärGenomLivet VIP
Tack för fina ord och uppmuntran...
2014-02-17

  louisegirl
Mycket fint!

2014-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP