Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan spegelbild

Svagast placeras och ställer sig sist i kön
Trasas först
Svagast trampas på men är glad ändå
Nöjd
Glad
Angelägen
Bugar och bockar
Förbannad, osäker, ensam, trasig
och
så jävla rädd

Glad ändå
Lika angelägen
Ingens fel egentligen
Bara mitt

Placerad bredvid
Utan spegelbild
Mitt fel
Knivhuggen i bröstet
Mitt eget ansvar
över mitt liv
Mitt eget ansvar
över det svarta, det trasiga, det inkompetenta
Jag finns
För det är jag glad
Jag andas luften

Varje människa är ett mirakel
Varje människa är ett mirakel
Varje människa är ett mirakel

Utan spegelbild vem är då vackrast i världen?
Vackrast
Starkast
Du som borde vara där syns inte till
Ser inte ens skymten
Om jag slutar fråga

behöver jag inte vara vacker
Hej då mamma
Hej då pappa
Nu är jag glad




Fri vers av Frans Nilsson
Läst 326 gånger
Publicerad 2006-03-19 00:53



Bookmark and Share


  Sun
Det känns som många av dina dikter förmedlar både glädje o sorg på en o samma gång.

"Utan spegelbild vem är då vackrast i världen?"

Underbart!! Vilken härlig tanke...
2006-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Frans Nilsson
Frans Nilsson

Mina favoriter
Livsglädje