Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara Där igen Omvandlad




...i förrförra drömmen skulle vi plötsligt fortsätta en termin på gymnasiet. Sådant brukar jag drömma med jämna mellanrum, men den här gången hade det gått tjugo år sen senast för allesammans. Det var inte bara jag som tvingades återvända till den gamla världen, som de andra brukade vara inne i redan. Nu satt halvt välbekanta ansikten och väntade på en helt ny fortsättning. De flesta hade redan slagit sig ner bland spridda solstrålar i vad som föreföll vara ett kombinerat kök och bibliotek. När jag vandrade in igenom salen med min hatt på huvudet, log de några i taget, medan jag mötte deras blickar. Fattade fort vem som var vem. Och de såg direkt vem jag var, till skillnad från under de trenne åren i verkligheten. Nu kändes det mest intressant, inte längre plågsamt, att matematikmagistern strax skulle komma och sätta igång med sinus och cosinus. Jo, jag kunde nicka icke-nervöst även åt HENNE samt de tjejer jag varit smått förälskad i. De skulle nog fortfarande aldrig bli förälskade i mig - hade säkert rentav barn som inte kunde ta med hit. Däremot två tjejer som jag väldigt sällan uppmärksammat, fattade nu störst intresse för min person. Det visade sig på facebook där de gav kommentarer - något som man aldrig kunnat göra på den tiden, ens i sin vildaste fantasi.


...i senaste drömmen var vi på en av de vanliga barerna, bara det att den hade flyttat utomhus. Nu inkluderade klubben en mycket backig park. Även ovanligt äldre människor gick och minglade längs stigarna. Ett gäng djur kom gående uppför största backen. I huvudsak var där stenbockar som gjorde ansats att springa och stånga mig, men stannade och lät sig fotograferas. Det var någon dans el dyl jag utförde för att få dem, och mig, avspända. Före jag blev ensam bland djuren hade kamraten och jag stått och pratat med klubbägaren, som idag dessutom agerade bartender. Hade med mig en egen påse O'boy-pulver, som jag frågade om det gick bra att få ett glas vatten, att blanda med. Jodå, men det chokladpulver som blev över var inte lika säkert att de ville förvara i baren, tills jag skulle hämta det vid hemgåendet. Man kunde alltid få för sig att det var någonting annat än O'boy, vilket jag aldrig tänkt på.

 

 

 

 




Prosa av TrollTörnTrappan VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-02-21 03:01



Bookmark and Share


  Nanna X
Haha välkommen i de galna drömmarnas värld! Gymnasietemat känner jag väl igen från mina egna drömmar.
2014-02-21
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP