Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten handlar om samhällets/mediers syn på individen.


Duger du?



Huvudvärken kommer krypande
relationen är en arbetsplats
friheten finns ingenstans
överallt ska man arbeta
arbeta för samhällets skull
det duger inte längre att bara vara människa

Produktivitet värderas högst av allt
lathet är en sjukdomsbild
som ska botas med tvångsmetoder
och skuldbelagda tankegångar
lättja är en dödssynd
och allvar premieras

”Ta dig själv på allvar” skriker medier
”Se din potential, ditt liv har inga gränser, bara du sätter dem” kontrar de kapitalsugna
och du tömmer plånboken för en dröm
någon annan sagt att du kan förverkliga
och du tror på drömmen
trots att den förgör dig
kväver dig
tär på dig
och du vaknar upp en dag
och kan inte hitta dig själv
men då finns hjälp att få

”Finn dig själv” på tre veckor
mässar nästa utsugare
och när du hittat dig själv
är pengarna slut
lånen skyhöga
och du skjuter dig
med hagelgeväret




Fri vers av L.byström
Läst 1045 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2006-03-19 10:18



Bookmark and Share


  Onomatoprofet VIP
ja, dessa klyschor...
2014-11-19

    AgnesKenshin
brutal verklighet.
2014-10-05

  JLindh
Så sann i verklighetens natt
2009-03-17

  LassO
alla vill ha, dina pengar, det är problemet.... och har du inga pengar så tappar "alla" intresset...
2008-09-24

  Marreb
Ojoj! Den här var mitt i prick! Den där sjukdomen om förverkligande som gör en sjuk. Vad hjälper det om jag vinner hela världen, men förlorar min själ?
2008-09-09

  Quasimodo
Bra tankar för och till detta att vara människa och samhällsdeltagande, om det viktigaste att få vara människan man är också !!!
2008-07-22

  Fånga dagen
Det här var en mycket bra text precis så upplever jag med
medierna hymlande
bravo
2008-06-14

  Ulf Lagerholm
mittiprickenfunnet tycker jag är ett bra ord här
gottskrivet
2008-05-31

  Henrik Larsson Bauman
Bra!
Skriver själv om Babylon. Bob Marleys Babylon kanske. Läs gärna min text \"I Barcelona\".
Ha det bra!
2007-10-26

  Björn Donobauer
Dessvärre delar jag din uppfattning.. önskar att det inte var så.. men du har insikt och mod att gestalta det som många bara anar som en tandvärk i fötterna..
2007-06-16

  Vipe
Skarp och jättebra beskrivning av samhälleliga värden.
Låt oss överge det sjunkande skeppet.
2007-03-24

  lifeforce1
ja det är klart att man kan bli trött om man ser det så
fin iaktagelse, det ger mig hopp...
2006-07-03

    Björn.
Bra iakttagelse.
Om ändå fler kunde se igenom allt skitsnack och lita på sig själva.
Väldigt rakt på sak, vilket går hand i hand med ämnet. Inget lulligt språk, vilket passar i sammanhanget eftersom det gör budskapet desto tydligare.

Tack för läsningen.
2006-03-19

  annamaria
Skönt flyt, riktigt bra!
2006-03-19
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström