Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inräknas även som tolfte Bron, retroaktivt skriven


Grund nr 8 : Organistens Backiga Bygge

 




Bygger upp
bygger upp
river ner
bygger upp


med romantiska kvadrater
längs brutala cirkelgångar

det böjer sig symfoniskt
ett mystiskt symptom


denne Anton Bruckner
stora bocken Bruse

svävar lite otäckt, en andaktsfull bro
från berg till berg


begränsar sig befriande


hägrande hök
ruvande duva

vaksamma lilla ansiktet
uppsatt på tjocka totempålen

brokigt renodlad


brassar på
Brassar på
tar en paus, sitter och ugglar i träblåset
brassar på


brinner i orgelläktaren
Evas megalomaniska orgasm

släcks så med vigvattnet
Adam gråter organiskt dess process

i Ess-Dur
en sjujäklans skur


har de nakna lagt sig i sakristian


bäckahästen flyger
sakta över bäcken

klättrar alltjämt utmed backarna
i österrikisk höstvår


river upp
river upp
river ner
river upp

Roten en bjässe till björn
hjässan av mässing som örn


knäcks på mitten
itu nu
världens vackraste hjärta


sjunde symfonin
den grövst spirituellaste
färdig för hundratrettio år sen
har två kvar

Revolution nummer neun

backar fram
backar fram
backar bort
Backar fram

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-02-27 17:09



Bookmark and Share


  Nanna X
En rafflande komposition!
2014-02-27
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP