Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Författarens eget foto. Frötyngda äpplen !


FRÖN

Höst
frodig, mogen, fyllig.

Skörd,
jag har hört att döden skördar!
Sant, men icke absolut,
skörd är ingen död.
Tvärtom. Skörd innehar frön!
Frö är livets nyckel,
frö har viktiga koder,
underbara råd och regler.

Frö
är hemligheters arkiv,
en bombsäker
energiresurs.
Ljus, värme och fukt
framkallar i frö
en händelsekedja
av små mirakel.

Ljus ger riktning
lockar till sig.

Värme tränger sig på frö
ruskar i liv slumrande.

Fukt släcker törst,
sväller, spränger, öppnar portar,
uppåt mot ljus, framtid
nedåt att lägga grunder,
stabila socklar.

Vår, nu är vår.
Vintern vann över höst,
men vår vinner över vinter.
I ett ögonblick är det dags
att leva igen varje stund,
fortplanta sig, njuta, hamstra
innan en ny viloperiod börjar.

Livet är underbart,
en oförklarlig gåva,
given oss att uppleva!

© Heikki Hellman 2014-03-05




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 299 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-03-05 20:53



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så vackert skrivet om livet...och nu ger våren oss mycket att njuta av...
2014-03-09

    ej medlem längre
Frön är liv i litet format.
Fint diktat om årstider
2014-03-06

    ej medlem längre
Tre sista raderna i en livsledande positivism-text lyfter mig och mina sinnen

livet är underbart
ta vara på det

lyft din näste
delad glädje är dubbel glädje
2014-03-06

  walborg
Underbar läsning om det knoppande livets återkomst nu
2014-03-05

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Så vackert diktat..!
2014-03-05

  onomatopoetisk
Åh, vad jag gillar denna! En hyllning till livet, mycket vacker!
2014-03-05

  Vid tangenten
Så fint skrivet :)
2014-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman