Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fångar upp AgnesP:s "En båge hos Freud", och bågstafetterar vidare via denna associationsbåge. Att ständigt böjas vidare, av den som därtill känner sig manad.


Börjar. Slutar.

 

en kall måne

vecklar ut sig till ett klogrepp

bågspänd, första kvarteret

~

ett släpande finger av

närvarons skugga, ett av det

ensamma ljuset

tecknar världen,

vildmarken, expeditionerna -

stackar av ånga över kyltornen,

vildmarken

~

vind över ett hygge

en skakande knytnäve mot jorden

helt utan misskund

jag viskar fram den för

du blundar hårdare än jag

~

det multnande virket

svärmarna av ekoxar som lutar sig tungt in i blåsten

det nästintill samfällda ljudet när de lyfter

med utspända darrande vingar

tunna som minnen

~

spetsarna

vända mot varandra

redo för strid, beredda

att växa samman

~

släpande ränder går över bilden,

över dina ögonlocksbågar,

vildmarken

jag väntar ut dem

det börjar och slutar här

skall alltid börja

skall alltid sluta här




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-07 10:55



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Fingerfärdigt för din hand fram flera, vilda bågformer genom ödesmättade vindar...
2014-03-08

  Nanna X
Applåd för en mångfacetterad båge!
2014-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund