Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag gissar

 

 

Jag gissar att du har en plan,
att allt som händer har en mening.
Att kartan som du tittar på,
den visar mer än en förgrening.

Jag gissar att än finns det tid,
att jobbet här inte är klart.
Att varje dag och varje stund
vårt mål det närmar sej med fart.

Jag gissar att du ser på oss
och skakar huvudet och ler;
"Ack, lilla människa på jord,
jag är långt större än du ser"!

Jag gissar, nej, jag nästan vet;
Jag borde lita mer på dej.
Att känna kärlek, närhet, värme,
den tryggheten är nog för mej.

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 554 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-03-09 10:58



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Tro är viktigt för oss alla.
Bra ordat/ kram
2014-03-13

  Anya VIP
Ett ärligt brev till en högre makt...kan det vara till Gud. Jaa så tolkar jag orden. Jag känner igen mig i litenheten och bristen på tillit.
2014-03-12

  Alva Johnsson VIP

Jag skymtar mer än ordet "gissar". Bakom orden finns en förhoppning, en trygghet i att "någon" har banat vår vandring här.
2014-03-11

  anits VIP
Så sant, mycket fint skrivet.
2014-03-10

  Olof Lagerhorn VIP
Vackra och skickligt genomförda infallsvinklar på en gudstro, som jag, självklart, respekterar helt och fullt. Delar den gör jag inte, då jag är ateist.
Som jag ser det, och jag tror jag skulle resonera likadant om jag var troende, så leder tanken på en färdig plan för oss människor till ett deterministiskt synsätt på tillvaron.

Vi människor, våra tankar, känslor, idéer, initiativ och handlingar etc, blir, på något sätt, "meningslösa", då allt är förutbestämt.
Först när människan ses som helt myndig, så får, sett i ett större perspektiv, hennes handlingar verklig värdighet och betydelse.
Mina reflektioner på en insiktsfull text.
2014-03-10

  ULJO
Så fint
2014-03-10

  Bo Himmelsbåge
Grattis till placeringen!
2014-03-10

    ej medlem längre
Mjukt landar dina ord i hjärtat..
2014-03-10

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-03-10

  Per "Läsaren" Sörqvist
kan inte räkna ur många avstickare jag har gjort men ändå välkomnas tillbaka. Din dikt gillas.
2014-03-10

    Birgersdotter VIP
Fin text
2014-03-09

    ej medlem längre
Och jag gissar att ditt gissande får Livet att le.
2014-03-09

  Angel of love
Åh så väldigt fin text. Och jag håller nog med dig.
2014-03-09

  bittemi VIP
Jag gissar och vill tro så som du skriver! Fin text!
2014-03-09

  Lars Hedlin
VAckert och bra framfört!
2014-03-09

  Chawa VIP
Ödmjuka ord... i en stilla vacker bön...
2014-03-09

  Bo Himmelsbåge
Jaa... det är skönt att vi kan gissa tro
att en högre kraft i himlen bo...
Ett är dock att vi säkert vet...
det är INTE VI som skapat vår planet ...!
2014-03-09

  louisegirl
Så är det nog ;)
Bra och fint skrivit!
2014-03-09

    ej medlem längre
Säkert är det så.
Bra skrivet!
2014-03-09
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP