Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natten

Natten är ett vågskvalp
en trolsk ouvertyr
sveper som ett vingslag
mot himlen den flyr

Spelar för stjärnorna
gör nattens dirigent
toner i universum
med dörren på glänt

Nyckeln till frihet
på paradisets veranda
toner söker kärleken
som rofyllt kan landa

Natten är en tavla
ett kärt penseldrag
en skön kontinent
ett färgrikt beslag

Ett utställningsobjekt
runt kritvita väggar
när sommarnatten ler
vid skimrande häggar

Natten är en segelbåt
på skummande vågor
kristallklart är vattnet
likt kärlekens lågor

En bild vid skuggorna
av nattens sköna rum
nyckeln till frihet
vid segelbåtens skum




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 466 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2014-03-11 00:06



Bookmark and Share


  aol
härligt rimmat underbart skaldat,
2014-03-13

  Marianne Räf
Ännu en härlig rimmad dikt av dig.

2014-03-12

  Anya VIP
Tycker om denna. Fina liknelser av natten. Tycker om natten som en segelbåt. Bra rytm!
2014-03-11

  Chawa VIP
Poetiskt målande i fina rim..!
2014-03-11

    Birgersdotter VIP
Väldigt fin
2014-03-11

  Anoo Niskanen VIP
En härlig rytm. Som havets vågor...
2014-03-11

  Linda CH VIP
Underbart flyt i nattens trolska epos.
2014-03-11

  Eva Helene VIP
Så magiskt och vackert!
2014-03-11

  Bo Himmelsbåge
Vackert o skimrande är nattens epos!
2014-03-11

    ej medlem längre
jättefin dikt med fantastiska rim..
2014-03-11

    ej medlem längre
En helt underbar text, detta kallar jag poesi
2014-03-11

  Ponkla
Fint skrivet!
2014-03-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO