Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våga inte vara rädd


När du var liten...

Då visste jag var dina tankar snurrade
jag kunde se allt i dina stora nyfikna ögon
jag kunde drömma mig bort
och sitta med på din magiska matta
som tog oss tilli alla dessa fantastiska
länder
som existerar endast i små barns huvuden.
Nu så växer du min
lilla
i en värld
där även de som borde älska dig mest
ljuger ibland
även de som du leker med och vill dela allt med dig
kommer imorgon förbi
och känner dig inte ens
för att dem kan
och så står du där
och tänker
att det kanske
är ditt fel
och jag kan bara krama dig
och gråta i det tysta
titta på dig medan du sover
vara rädd
att jag inte kan gömma dig i mina händer
för alltid
att verkligheten är svår
men du måste lära dig själv.
För varje dag så blir du starkare
behöver du skrika på nån
kom till mig så skriker vi tillsammans
behöver du kram
jag är här
är det ensamhet du behöver
kom till mig
jag låter dig vara själv
...
Min lilla flicka
med ögon som Alice i Underlandet hade
tittade jag på dig
då du kom till mig
som vackraste lilla mirakel.
Jag har aldrig trott att man kan vara så lycklig så stark
så svag
som den dagen ,
den varma augusti kvällen 2004.
Jag står och tittar på dig medan du upptäcker världen
jag kan bara stå bredvid och hoppas att du väljer rätt
jag kan ge dig styrka
om du behöver det
jag kan ge dig tröst
men allt lär du dig genom
att leva
och lova mig
våga inte vara rädd.




Fri vers (Fri form) av Destino
Läst 262 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-13 14:56



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En text som berör det inre! kram
2014-03-21

    ej medlem längre
En underbar text!
2014-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Destino
Destino