Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Respekt Trygghet Ansvar

Respekt Trygghet Ansvar
Är det vad folk tror att livet går ut på?
Klart som fan att ingenting fungerar då
Respekt är inget vackert ord
\"NU FAN SKA DU VISA RESPEKT FÖR MIG!\"
Precis som om man spottar när man säger ordet \"respekt\"
Det blir så i munnen

Nu ska alla ta ansvar över allt man gör
Inte lämna skolböcker på bänken
Det är erat ansvar att hålla reda på dem

Hur kommer då ordet \"trygghet\" in i bilden?
Man kan inte vara trygg om man ska spotta respekt och ansvarera över allting
När man är trygg ska man inte behöva ha ansvar över allt
Jävla skyltar

Jag var nog den enda som såg Respekt, Trygghet och Ansvar som något hemskt
Någon som skriker:
\"NU SKA NI FAN TA ANSVAR OCH VISA RESPEKT SÅ ALLA KÄNNER SIG TRYGGA!!!!!\"
Men ingen annan förstår

Skolans värdegrund borde istället vara:
\"Alla elever är fyllda med nyfikenhet, upptäckarglädje och lust att lära\"
Precis som den är nu
3 mil bort




Övriga genrer av osynlig
Läst 444 gånger
Publicerad 2006-03-20 19:20



Bookmark and Share


  Markattan
En mycket tänkvärd skrivelse och jag gillar det nyskapande ordet "ansvarera", i övrigt tog Daemon här under orden ur mun på mig.
2006-03-25

  Daemon
Avslutningen beskriver vad skolgång egentligen bör handla om.
Man ska inte indoktrinera elever med massa verdertagen information utan uppmuntra dem utforska och ta reda på egen information, bilda sig en egen uppfattning och inte förlita sig på politiskt modifierade historieböcker t.ex.
Bra, Linn! :-)
2006-03-20
  > Nästa text
< Föregående

osynlig
osynlig