Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grund nr 10 : Långt Ringfinger





Ser man på! mitt pekfinger
är något kortare än ringfingret
vilket i sin tur är närapå lika långt
som långfingret
inte minst på kreativa handen


Långt ringfinger skall tyda på
på den nedärvda nivån manlighet
men ser vi utöver det så
snarare narcissistiskt begär efter uppmärksamhet
inklusive konstnärlighet

i synnerhet som mina ring- och lång-
fingrar lutar sig mot varann

medan pekfingret som annars
passar som styrman
här hamnar så smått ut i ensamhet
där långeman vägrar följa


för att inte tala om lillfingret som sticker iväg
med skeppet på unik upptäcktsfärd

för att göra ord till guld
i kommunicerandets kometsfär
som mina relativt långa lillfingrar pekar på


Och så tummen då
ger lätt upp en liten bit
före slutet...

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-18 14:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP