Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Obegripligt


Det var
när huvudet
lämnade

det var då
inte nu

alla dörrar

det var dag

bilderna

det som alltid varit
sanning

vi letar

vi letar med
ljus och lykta

varje val
varje balans

exakt
lika

horisonten
viker upp
sitt skimmer

laxen
visar sin buk

hästen får sina skor

vintern isar
trädens löv

det är då
doften
gör sig påmind

det är då kalven föds

det är då man blir 60

det är då kylskåpet
är tomt på öl

skymningen
vilar
tungt

alla gäster har gått
allt är splitter av glas
krossad gemenskap

ändå vaknar
en tung kropp

ändå sköljer
vatten naken hud

och

i morgondiset
reser sig solen.







Fri vers (Fri form) av Peter Boström VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-22 23:00



Bookmark and Share


  Vid tangenten
Även om det känns tungt så går livet vidare, hela tiden. Fint beskrivet :)
2014-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Peter Boström VIP