Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min lagomsvensk sover när jag är vaken



Inatt tänkte jag;
jag ska aldrig vara som en "vanlig svensk"
En sån som är lagom, aldrig annorlunda,
en sån som är uppfostrad av samhället att tro lagom mycket på sig själv

"Det är klart du ska drömma, men du behöver inte överdriva"

Inatt tänkte jag;
Nån gång ska jag dra till Thailand med bara en ryggsäck, utan en plan

Jag ska öppna ett konstgalleri i Spanien
Jag ska spela min musik på nån liten mörk pub i England
Jag ska åka till Kuba och skriva en bok

Jag ska lära mig tio olika språk
och jag ska hjälpa människor i världen som har det svårt

Jag ska vara mig själv och jag ska vara lycklig
Jag ska leva utan att tänka



Nästa dag när min lagomsvensk har vaknat,
säger hon till mig i spegeln;
Du borde tänka på din framtid
Du borde ha en plan



Ja, jag kanske överdriver.




Fri vers av Lobster123
Läst 359 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-03-23 12:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lobster123