Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är trött, jag är jättetrött…...


Utled och vill sova

Jag har tröttnat och
har sett klart,
lämnat ljuden utanför
och iklätt mig tystnad.

Matt och söker sömn

Jag har tröttnat och
slutat vända blad,
gett upp korsorden
och läser inte mer.

Liknöjd och jagar sömn

Jag har tröttnat och
packat mellan pärmar,
isolerat i hyllor
och låst in i rum.

Sömnig och önskar sova

Jag har tröttnat och
tagit paus från bokstäver,
gjort slut med meningar
och slutat älska med ord.

Orkeslös och sömnlös

Jag har tröttnat, är trött och
vakenheten håller kvar sitt grepp….




Fri vers (Fri form) av Lotta Nilsson
Läst 317 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-23 18:56



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Känner igen. Bra skrivet.
2014-04-12

    ej medlem längre
För att vara en klagosång över att inget göra, att sluta älska ord, har poeten verkligen gjort det motsatta, satt starka ord på en känsla, hur jobbig den än må vara. Fint.
2014-03-31

  Lars Hedlin
Vet den känslan!
2014-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Lotta Nilsson
Lotta Nilsson

Mina favoriter
Simmerskan