Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Äh, jag nöjer med att Ernst gör allt detta.....


Hysterisk högtid

Ledig och fri, nu måste jag sno,
städa och pynta, putsa och gno

Vara äppelkindad, vacker och käck,
stoppa korv, hugga gran och koka knäck

Tvångsmässigt friterar jag klenäter,
vem tusan glömde köpa potäter?

Stöpa egna sneda ljus och binda en nek,
julbestyr har blivit en förr-i-tiden-lek

Vara duktig och pressa egen sylta,
av kött från vår egenuppfödda gylta

Ingen nånsin äter vår brunkål,
därför gör jag förstås en stor skål

Går det an att äta fisk som är lutad?
Ja, dillen är ju svensk och obesprutad!

Händerna måste med nåt syssla,
vill inte! Är trött på att pyssla

Känner mig som en urlakad trasa,
jag vill helst runt i raggsockor hasa

Kan gladeligen låta mig nöja,
stilla vila, iförd en ful tröja

Bara ägna mig åt nåt av lust,
dricka ohemula mängder must

Vandra runt barbent och barfota,
att bara få gå runt och skrota

Sitta och vänta på att det blir vår,
låta någon strö blommor i mitt hår

In dräller moster, kusin och barn,
grannens katt kommer med barnbarnsbarn

Nu är det visst dags att vakna till,
var finns en skål till hemgjord senapssill?




Fri vers av Lotta Nilsson
Läst 365 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-12-16 21:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lotta Nilsson
Lotta Nilsson

Mina favoriter
Simmerskan