Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordet frihet leder mot soluppgångens rand

Lyssna, starkare högre vingslag i skyn
frihetens vind blåser allt kraftigare
inget kan stoppa dess otroliga framfart
världen gungar på upproriska havet
människor har gnuggat sömnen ur ögonen
inser den stora lögnens missvisande väg...
enorma massor reser sig utan någon rädsla
visar mod uthållighet & styrka
som rakryggade furor poppar de upp
deras fantastiska agerande lyser
som en ring runt planeten jorden
bländar mörkret som vrålar sitt hat
det tål inte de flödande strålarna
tvingas ge vika för frihetens planer
erövra diktaturens regler förbud
som bara leder till instängdhetens bur
frihetens vind driver på & framåt
öppnar dörrar så att alla fåglar
i alla färger former storlekar
får flyga iväg fritt & visa sina
framfötter utan att vara rädd
tillsammans hand i hand flyger vi
visar makten att de inte längre
kan hålla oss isär & sprida falska rykten
friheten håller på att binda
sin kärleksfulla krans runt folk
nu ekar det över hav & land
ordet frihet leder mot
soluppgångens rand









mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-02-12 11:56



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Amen!
2022-02-15

    lydriket
Vacker vers till vacker bild.
2022-02-14

  Thylacine
Ja det händer mycket spännande runt om i världen nu.
Folk reser sig mot makten och förtrycket.
Bra skrivet!
2022-02-12
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP