Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

14 stycken poesi verser

Rädslan breder ut sig
oros vindarna yr
politiker bär ansvar
de är ju de som styr

Nu syns förfall i spåren
i skola omsorg vård
alltfler blir arbetslösa
vår verklighet är hård

Besparingar på allting
man måste betala ut
folk tvingas till högre skatter
verkar aldrig ha nått slut

Välfärden skulle ju krossas
den är på god väg ner
spiralen visar på detta
man både hör & ser

Att arbeta & kämpa
ta ansvar på bästa sätt
lönar sig inte längre
varningarna hade rätt

Orättvisor på orättvisor
de fattiga blir allt fler
hemlösheten bara ökar
många om hjälp ber

Pensionen är så dålig
det har poltiker sett till
försämringar på försämringar
detta är ju vad de vill

Hela samhället vacklar
ingen trygghet finns kvar
ingen säkerhet längre
inte som på gamlar dar

Nu serveras ständigt
skjutningar död & hat
bränder rån på hederliga
massor av våld på fat

Undrar om de styrande
känner sig stolta över sådd?
den är helt förödande
nu är gränsen nådd

De är mycket bra på att ljuga
deras munnar babblar på
älska skrämma folk till tystnad
tala om vart skåpet ska stå

Utvecklingen är så negativ
svårt att hitta något bra
de som styr över huvuden
är verkligen inget att ha

De har visat vad de går för
deras handlingar syns så klart
de har ju förstört landet
är ju helt uppenbart

Så går det när okunniga leder
ingen visdom kunskap bär
de om någon borde lämna
sina uppdrag nu & här








mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-11-16 09:20



Bookmark and Share


  Thylacine
Bra talat!
Snyggt diktat!
2020-11-16

  Koloristen
Europa vakna! Gör om, gör rätt.
2020-11-16

    lydriket
Utmärkt diktat.
2020-11-16
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP