Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VändKors # 6 : stund före oavslutade ögonblicket





Drömde där stod fyra hundar

på rad utanför mitt fönster

och undrade varför de såg ut

att se rakt in i min dröm


Hade de senare förvandlats

till fyra fåglar, men före dess

befann vi oss vid vändhållplatsen

en gammal fantasy-tjej och jag


Hon hade en kvart på sig före avgång

samt en genomskinlig historia över brösten

så jag föreslog hon skulle kika upp hos mig

-javisst, det var ju en bra idé!


Kommen hit in var det kylskåpet

som starkast drog hennes intresse

och jag var för stressad för att få oss

på mer spännande spår...


Mina buntar låg kvar i andra änden

av stan, halvt outburna

i reserv-chefens bil som han låst under lunchrasten

säkert slut alldeles strax?


Minns inte vilka varelser som flög iväg

till köpcentret eller folkparken

men för varje gång jag försökte åka tillbaka ut

vred sig allting åter mot min dörr

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-28 20:20



Bookmark and Share


  Tekoppsgubben
Väldigt fin dikt som passar till morgontéet.

Däremot skulle jag nog inte vilja få en antydan om att det vore en dröm. Finner att symboliken och spänningarna fladdrar iväg på något sätt på grund av det.
2014-03-29

  Nanna X
L åter lite som att du har byggt ditt eget ekorrhjul - du går som klockan, men kommer bara till dörren?
2014-03-29
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP