Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Strö rosor medan vi lever

Att ordet avundsjuka
har hängt med i alla år
det märks & syns så tydligt
när vissa inte uppmärksamhet får

Avund kan då förstöra
riva sönder det som är bra
sorgligt men så säkert
detta ego vill bara ha

En tyst tävlan existerar
mellan alltför många på jord
istället för att visa glädje
sprids det fula skvaller ord

Missunnsamhet är så vanligt
"förminskning är vad som sker"
om det går jättebra för någon
då åker mungiporna ner

Beröm & visa uppskattning
förgyller alla människors liv
strö rosor medan vi lever
ger lättare vardags kliv








mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-02-14 13:45



Bookmark and Share


  Koloristen
"En tyst tävlan existerar
mellan alltför många på jord
istället för att visa glädje
sprids det fula skvaller ord"

-Word!
2022-02-17

  Bibbi VIP
God och fin uppmaning.
2022-02-15
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP