Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kränkt känner jag mig varje dag, men politikerna bryr sig inte!


Tänk om jag kunde få lite hjälp

Vad skönt det skulle vara
att få sin hyra betald..
om så bara för en gång
vad tryggt det skulle kännas
om och när man blev sjuk
fick en extra slant
istället för att förlora..
vad tryggt om jag hade
billigare tandvård..
och om jag behövde en läkare
skulle jag få en snabbt
som lätt förstod mitt problem
förresten bidrag, vad är det
det enda jag gör är att betala ut
min kropp börjar bli sliten
hur länge ska jag orka med
tempot på min tidsregistrerade
arbetsplats som mest består av stress
för politikerna tvingar mig
och kräver att jag måste betala in..
bidragstagarna bara ökar i omfång
medan jag sliter som ett djur
för stat och kommun för liten lön..
men det är ju det politikernas plan är
att hålla lönerna nere...
själv roffar de åt sig och lever gott
känns som de "hånskrattar"
åt oss skattebetalare!




mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-04-04 18:45



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Själv gick jag in i väggen flera år innan ålderspensionen.
2014-04-04

  Marianne Räf
Precis! Huvet på spiken!
Tänk om man kunde rätta
matsäck efter mun och inte
"mun efter matsäck" som det
heter. Kände igen mycket, här.
Bra rutet!
2014-04-04

    ej medlem längre
Ja, ibland känns politiker som pirater, vilka roffar åt sig andras skatter.
2014-04-04
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP