Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gamla på hemmet

-

Önskar det kom en dag igen där även jag var med. En av dem som levde. Lekte. Att våren, spirande, bjöd in också mig.

---

Fågelholken fallen från trädet, nu på tvären på en mossig sten. Kajorna byggt bo på hemmets skorsten.

Får inte glömma ta min medicin.

---

Önskar det kom en dag igen där även jag var med. En av dem som levde. Lekte. Att solen, stormande och underbar, värmde också mig.

Att månens strålar lyfte mig till förlustelser och nattliga danser.

 




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 250 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-04-06 15:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
lätt att vandra in i den dikten, bli personen som önskar, den är så sann att man måste bejaka den, fin och känslofull. Man har sin tid, tänker jag när jag läser. Som att man är en liten kulle i en våglängd. Allt omkring är där så länge o vi bara en stund. Kanske återkommer vi?
2014-04-06

  Lars Hedlin
Bra framfört!
2014-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter