Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Såpbubblor kan hoppa. Ensamna. Precis som alla andra.

(den står i jag-form, men den handlar inte om mig)




En tunn såpbubbla hoppande på ett mjukt ylletyg.

En bubbla. En tunn såpbubbla hoppande på ett mjukt ylletyg.
Ibland hoppar den åt sidan så att den hamnar på golvet och spricker.
Det gör ont.
Folk trampar ner en.
De ser inte.
Men efter en stund går smärtan över och en ny bubbla kommer till.
En ny tunn såpbubbla hoppande på ett mjukt ylletyg.
Det är egentligen inte svårare än att bara peta till den så att den spricker.
Någon som rör vid en.
Man får veta att man finns till.
Man är någon.
Men ingen petar till den.
När någon rör den har den redan fallit till marken och spruckit.
Då går folk på en.
Trampar ner en.
Man är i vägen.
Då längtar man tillbaka till det mjuka ylletyget där man kan hoppa runt.


En tunn såpbubbla hoppande på ett mjukt ylletyg.
I bubblan sitter jag.
Ett finger som petar till den är allt som behövs.
Så man får veta att man finns till.
Hur svårt kan det vara?
Alla vet egentligen vem det är som sitter i den tunna såpbubblan som hoppar runt på det mjuka ylletyget.
Men ingen vågar göra något.
De är rädda.
Rädda att själva behöva sitta i en bubbla som hoppar upp och ner på ett mjukt ylletyg.
Men jag lovar.
Om man är två så är man inte ensam i en bubbla hoppande på ett mjukt ylletyg.
Man finns till.
Är man två kan man aldrig vara ensam.
Jag önskar verkligen att någon petar till den.




Övriga genrer av osynlig
Läst 498 gånger
Publicerad 2006-03-24 17:08



Bookmark and Share


  Daemon
Jag har lite svårt för det där med såpbubblor och ylletyg, måste utföra vissa experiment för att kontrollera om det verkligen stämmer! ;)
I övrigt har du så rätt i det du skriver...
2006-03-24

  Ord
Den viktigaste insikten av livets alla , anser jag...
att se andra människor... öppna ögon, visa att man ser..
berör.. "petar" på ömtåliga men vackra bubblor som vi alla ju är..
underbara ord använder du till din liknelse
och upprepandet avde hoppande bubblorna får hela texten att andas
lekfullhet likt en barnramsa... detta ihop med det sååå starka budskapet
blir dynamit för mig ! så bra !

Tack !

/ Crister
2006-03-24
  > Nästa text
< Föregående

osynlig
osynlig